Bemutatkozunk

b1

Tevékenységünk első számú követelménye melynek eleget kívánunk tenni: minőségi, mennyiségi garanciákkal határidőre történő gyártás, illetve szállítás.
A TBG TISZA BETON Kft. tiszaújvárosi székhelyén a beton gyártását 2 db teljesen automata, számítógéppel vezérelt keverő-berendezéssel végzi el. Üzemünk Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémia Zrt. területén található.

2018. évtől egy új soradagolású, 80 m3/óra teljesítményű, fűthető, automata keverő-berendezés áll rendelkezésre a nagyobb anyagigényű kiemelt projektek kivitelezési munkáihoz. A téliesített keverőüzemben az adalékanyagok és a keverővíz fűtésével télen is megfelelő hőmérsékletű beton állítható elő.

A korábban telepített ELBA EMC 45 tipusú betonüzem 25-30 m3/óra teljesítményű vízszintes tengelyű kényszerkeverő, amely egy keverési ütemben 0,75 m3 tömör betonkeverék kiadására méretezett, és a termelés mellett saját tartaléküzemként is funkcionál.

A betongyártás elsődlegesen saját betonreceptúrák szerint folyik. A betonösszetétel megfelelőségéért a független, akkreditált betontechnológiai labor felel, amely cég szakirányú jogosultsággal és több mint 20 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik.
Lehetőség van a vevő által meghatározott összetételű, rendelt betonok gyártására, az igényeknek megfelelő beton megterveztetésére és a megrendelő által kért, tervező által biztosított receptúra szerinti betongyártásra is.

A betongyártásért felelős műszaki alkalmazottaink mindegyike többéves betongyártási tapasztalattal rendelkezik. A betongyártással kapcsolatos ismeretek fejlesztésére rendszeres időközönként képzéseket szervezünk kollégáinknak.

A piaci verseny megköveteli, hogy a félkész és készterméket gyártó cégek hosszútávon állandó és korrekt partneri kapcsolatot építsenek ki az alapanyag beszállítókkal. A megbízható, korrekt partneri együttműködés kiépítésére társaságunk is törekedett. Elmondható, hogy az elmúlt időszakban mind a kavicsadalékot értékesítő cégekkel, cementgyárakkal, továbbá a kemikáliát forgalmazó társaságokkal is jó üzleti kapcsolatot alakítottunk ki.
A keverék készítésénél a bányákból származó jó minőségű, mosott, osztályozott homok és kavics, valamint a Magyar Szabványnak megfelelő cementek kerülnek felhasználásra.
Üzemünk a betonkeverék készítéséhez csak előzetesen bevizsgált és a belső ellenőrzést végző labor által minősített adalékanyagokat használ fel.

A betonüzem az üzemi gyártásellenőrzést a vonatkozó jogszabályok értelmében az MSZ 4798-1:2004 szabvány 9. fejezete szerint végzi, melyet a CEMKUT Kft. időszakos felülvizsgálat alapján kiállított tanúsítvánnyal igazol. A betonüzem gyártásszabályozásának, ellenőrzésének külső felülvizsgálatára és tanúsítására évente kerül sor. 2018 őszétől már az MSZ 4798:2016 szabványnak megfelelően történik az üzem minősítése.
Cégünk a folyamatos jó minőség biztosítására az ISO 9001 szabvány szerinti minősítési rendszert üzemeltet.

Célunk hogy partnereinknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk. Számítunk érdeklődésükre és szívesen állunk rendelkezésükre!

Üdvözlettel:
a TBG TISZA BETON Kft. ügyvezetése